Ti, v moji krvi

Podatki o knjigi:

  • Vezava: mehka
  • Število strani: 364
  • Izdaja marec 2022: prva izdaja 1000 izvodov,
  • Format: 14,4 x 20,8
  • Oblikovanje: Eving, Eva Veber s.p.
Brezplačna dostava 100% garancija na zadovoljstvo 100% slovenski izdelek

Opis

Ti, v moji krvi so spomini otroka, najstnika in odraslega sina matere, ki se je borila z rakom, odvisnostjo in depresijo. Mamo sem izgubil v prvem mesecu epidemije koronavirusa. Knjigo sem začel pisati že veliko let prej, le da so bili to takrat zgolj spomini in pogovori, ker je nisem želel pozabiti. Končal sem jo v času, ko se zdi, da sočutja med ljudmi ni več in ostaja le še dokazovanje lastne identitete.

Knjiga je ljubezen matere in otroka, ne glede na situacijo v kateri sta se znašla skupaj ali vsak na svojem. V njej se lahko trenutki obupa in sreče berejo skozi nedolžne otroške oči in hkrati skozi oči nekoga, ki vse to razume drugače, a z isto osnovo. Bralcu in sebi odgovarjam na vprašanja o tem, kam otroke pripeljejo odločitve in težave staršev. Ali se lahko iz njih naučimo, ali smo sami nagnjeni k ponovitvi teh napak?

Brez zavor v knjigi opisujem raka, odvisnosti od cigaret in alkohola, depresijo in trenutke maminega ter mojega življenja, ki so pripeljali do zaključka njenega življenja. Iz knjige naj bralec potegne najboljše in najslabše. Pomen komuniciranja staršev in otrok, pogovorov z zdravniškim osebjem, empatije do drugih ljudi, razumevanja različnih situacij in neomejeni ljubezni staršev do otrok, četudi se včasih ne zdi tako. Ljudje bomo najtemnejše trenutke premagali skupaj, z ljubeznijo in veseljem. Naj tako ostane.

 

 

Starševstvo

Starši nas lahko učijo z nasveti ali napakami. Skozi svoje otroške oči sem se spominjal trenutkov odraščanja in jih ponovno premlel zdaj, ko o vsem vem veliko več. Skušal sem odgovoriti na to, kam nas pripeljejo odločitve staršev – prave ali napačne.

Alkoholizem

Odraščanje ob alkoholu in padcem v brezno tistih oseb, ki sem jih imel najraje. Razumel sem, da je alkohol le orodje za poskus pobega iz resničnosti, a je bil veliko več kot to. Knjiga bo pomagala razumeti in stati ob strani osebi, ki se s tem bori.

Bolezen

Rak, depresija, odvisnost, anksioznost, odpovedi organov in padci zaradi alkohola. Skozi pisanje sem na trenutke razumel mamo, ker se je predajala alkoholu. Slediti stopinjam mame in poskušati ne početi istih napak, obenem pa se zavedati resničnosti in prihajajoče izgube.

Življenje se ne meri v letih na katera ga razvlečeš, ampak v količini življenja, ki ga daš v vsak trenutek.

Žiga Kastelic