Žiga Kastelic

Sem novinar, pisec, zgodovinar, ljubitelj filmov, knjig in dejstev o dinozavrih.

Zdaj lahko rečem, da sem avtor knjige in to je dejstvo, ki sem si ga že kot otrok želel doseči nekje v ozadju misli. Nisem pa se zavedal, da bo napisan o obdobju, ko sem izgubil svojo mamo in te knjige ne bo nikoli prebrala. Rojen sem bil staršema, ki sta bila stara 51 in 43 let vsak s svojimi križi in težavami. Vedel sem, da nikoli ne bom imel toliko časa z njima, kot bi si ga sam želel. Do mamine smrti v prvem valu epidemije koronavirusa sem bil v obdobju desetih let že na desetih pogrebih. In res je, življenje naj se meri v čudovitih trenutkih in spominih.

Kot marsikdo sem tudi jaz odrasel s pomočjo knjig in filmov, sanjal o nemogočem in padal na realna tla. Precej hitro sem ugotovil, da na koncu ostane le ljubezen do bližnjega in časa za nesmiselne reči preprosto ni. Uničijo se razmerja, družine, pogovori in življenja sama. Tudi iz tega razloga je nastala moja prva knjiga Ti, v moji krvi. Želim si, da ne bo edina na knjižni polici, ki bo imela napisano ime Žiga Kastelic.

Sem novinar, pisec, zgodovinar, ljubitelj filmov, knjig in dejstev o dinozavrih. Upam si trditi, da ljubeč partner, sin, brat, prijatelj, stric in oseba nasploh. Včasih nisem bil, a se z vsakim dnem izboljšujem. Sprejemam podane priložnosti in zaupanja, kar se je za zdaj izkazalo za pravi blagoslov. Delam na tem, da bom lahko to podal naprej.


//www.tivmojikrvi.si/wp-content/uploads/2022/03/ziga-kastelic-portret.jpg

Življenje se ne meri v letih na katera ga razvlečeš, ampak v količini življenja, ki ga daš v vsak trenutek.