Draga mami, vse najboljše

Draga mami, vse najboljše

Draga mami, še tvoj tretji rojstni dan brez tebe je mimo. Nisem pozabil. Takoj zjutraj sem se spomnil, potem pa res pozabil. Ne zdi se mi tako pomembno, ker se te spomnim vsak dan v letu in ta dan v maju nima velike pozornosti zame. Drugače je bilo, ko si bila še tukaj. Zjutraj voščilo, objem in poljub na lica. Darilo je verjetno bilo, ne spomnim se več. Mogoče so bile tople nogavičke, pižama ali nekaj takega. Verjetno sva ti ga kupila z Lejo skupaj in bo jezna, ko bo prebrala tole. Takrat ti povem, kaj si dobila, ker mi bo to povedala. Teh stvari si jaz ne zapomnim.

Kljub temu je bil ta tvoj rojstni dan pomemben. To je bil prvi rojstni dan po treh letih, ki ga zdaj skupaj praznuješ s svojim možem, mojim atijem. Upam, da ga čuvaš. Meni je prehitro ušel, verjetno je želel k tebi in Dejanu. Prvič po 2011 ste ga praznovali vsi skupaj. Zato nisem bil žalosten in zato nisem jokal, bil sem vesel, ker mogoče ste res nekje tam gori in se veselite. Končno spet skupaj.

Razmišljam o vsem, kar si me naučila in pišem tole, ker mi pomaga. Včasih preberem neko novico, ki me spomni nate in bi mi jo povedala. Verjetno gledaš, kako Luka Dončić trga tam čez lužo. To bi mi sigurno povedala. Vsake toliko pogledam film ali serijo, mogoče stopim samo med ljudi in vidim matere s svojimi sinovi. Ne izvem veliko, ampak samo gledam in vidim, kako malo sva doživela skupaj. Lahko bi več, ampak to ni v najini moči. Bom pa živel zate, saj si si to tudi želela. Z veseljem sem bil ob tebi, ker si moja mami in to ni težava. Z veseljem bom ob vseh tistih, ki jih imam rad, ker je tako prav. Zdaj šele vidim, da to ni tako enostavno. K sreči jih je veliko in na žalost nimam toliko časa. To zadnje je precej neumno. Nimam časa. Bi rekla atiju, da mi je žal, ker sem včasih rekel, da nimam časa za to, da me sprašuje vprašanja iz križank? To bi bilo lepo. Hvala ti.

Počasi praznujem že več rojstnih dni tistih oseb, ki sem jih izgubil kot pa tistih, ki so še zraven. Nisem prepričan, če se res zavemo, kaj smo imeli, ko to izgubimo, ampak blizu tega pa sigurno je. Mogoče je samo obžalovanje, da ni bilo več trenutkov in več lepih trenutkov. Spominjam se raje lepih trenutkov in kar naenkrat tisti slabši ne obstajajo več, ker jim ne dam moči, da me potrejo. Tega si me posredno naučila ti in za to sem ti hvaležen. Vsak, ki sem ga srečal je bil moj učitelj, tako ali drugače. Ampak mami? Mami je pa nekaj popolnoma drugega. Ti si bila osrednja točka tega, kar bi jaz povezal z mamo. Ljubezen. Brezmejna ljubezen ne glede na vse.

Mami, vse najboljše in upam, da se imaš fino.

Tvoj sinko.